FatalZ - Beyond Borders | Private illegal Topluluk - Hack Forum - Nulled Forum - Crack Forum

FatalZ.ORG, Sınır Topraklarına Hoş geldiniz! Lütfen Giriş Yapın ya da Kayıt Olun.

Adobe Photoshop Dekupe ( Arka Plan Silme ) Nasıl Yapılır ?

VirusluMaske

New Member
New Member
Status
Reaction score
22
Trade Score: 0 / 0 / 0
Selamlar değerli forum üyeleri... Adobe Photoshop üzerinde halen dekupe nasıl yapılır ve detaylı dekupe yapımını bilmeyen birkaç arkadaşımız veya forumdaşımız olabilir diye sizler ile paylaşmak istedim...

Adım 1 - Araçlar penceresinden, kalem aracını seçiyoruz. ( İngilizce kullananlar'da PenTool olarak gözükür... )
EnfErs.png

Adım 2 - Pen Tool ile detaylı çizim yapar gibi, modelimizin arka planı hariç her yeri çizip, kapatıyoruz...

EnfQNR.png

EnfJEc.png

Adım 3 - Pen Tool ile dekupe edilmesini istediğimiz yerleri seçip, CTRL + ENTER tuş kombinasyonunu klavye üzerinde bastıktan sonra, önümüze kırpma aracının çizgileri şu şekilde gelmesi gerekmektedir...

EnfRhQ.png

Görüntü bu şekilde önünüze geldikten sonra, CTRL + C ardınan CTRL + V tuş kombinasyonunu uygulayarak, mankenimizi kopyalayıp yapıştırıyoruz...

EnfV8t.png

Katman bölümünden kopyalayıp yapıştırdığınız katmanlar hariç tüm katmanları kapattığınızda arkası, kare kare bir desen haline geldiyse saydamlaşmış yani dekupelenmiş demektir. İsterseniz sol üstten Dosya, Kaydet ( ya da Farklı Kaydet ) yaparak kaydedebilir ya da CTRL + S kombinasyonu ile kaydedebilirsiniz....

Son Görüntü :
Enfrqe.png

Evils

root@evils:~$
Administrator
Status
Reaction score
632
Eline sağlık ;)

Evils

root@evils:~$
Administrator
Status
Reaction score
632

Slowycan

Ben çalarım bağlama
Elite Member
Status
Reaction score
331
Bu yararlıymış normalde bunun için iki saat uğraşıyodum :D

ritexy38

New Member
New Member
Status
Reaction score
8
güzel fakat bunun daha kolay kısa yolu var sihirli değnek aracından daha kolay şekilde silersin

SPAM MESAJ ATMAK YASAKTIR!
  • Örnek: teşekkürler, sağol, çok iyi, asdqwe, eline sağlık, ty, eyv vb!
  • Örnek: Aynı mesajı sürekli olarak yazmak! teşekkürler, tşk gibi!
  • Başkalarının mesajlarını kopyalayıp aynısını yazmak yasaktır.
  • Bilginizin olmadığı konulara yorum sayınız artsın diye mesaj atmak yasaktır!
  • Yorum yaparken kendi fikrinizi yazınız! Spam mesaj atanlar yasaklanacaktır!
  • Konulara spam mesaj atan görürseniz RAPOR tuşu ile bize bildiriniz!

• Hesap Yükseltme butonundan hesabınızı yükselterek yeni üyelere özel kısıtlamalardan kurtulabilirsiniz.

Users who are viewing this thread